9.02.2015

Maket Tren

ALMANYA'da Frederik ve Gerrit Braun adında iki kardeş, "MİNYATÜR HARİKALAR DİYARI"
İsmini verdikleri bir maket tasarımı hazırlamışlar ve yapımına 2000 yılında başlamışlar, Maketi 14 yıllık bir zaman dilimi içerisinde bitirerek 2014 yılında ziyaretçilere açmayı planlamışlardır. Ağırlık noktası Demiryolları olan maket in içinde : Almanya'dan Harz, Knuffingen, Hamburg, Avusturya' dan  Alpler, ABD.den Las Vegas, İskandinavya Bölgesinden Kuzey Baltık Denizi, İsviçre'den Matterhorn, Fransa'dan Paris ve İtalya'dan Roma gibi kent ve yöreler yer almaktadır.

******************************
MAKET İÇİNDE BULUNAN KENT ve YÖRELER:

ALMANYA :

Harz :
Tarihi yapılarıyla, nostaljik anılarıyla canlandırılmış bir maket. Burada Açık hava tiyatrosunu, Romeo Juliet gibi birçok hikayeleri, karnavalları, ayçiçeği tarlalarındaki gençlerin hikayelerini izleyebilirsiniz. Ayrıca 130 dan fazla hızlı trenlerin hizmet verdiğinide göreceksiniz.


Knuffingen :
Maketin en kalabalık şehirlerinden biridir ve otomobil sanayisinin merkezidir.Çok güzel donatılmış itfaiyesi, polis merkezleri ve radanlarla kontrol edilen karayolları üstün özelliklerinden bazılarıdır.


Hamburg :
Maketin bulunduğu şehir olmakla birlikte, sistemin en büyük şehri olarak görülür. Şehrin en önemli detayları 200 m2.üzerine yerleştirilmiştir. Bunlardan Hagenbecks hayvanat bahçesi, Köhlbrandbrücke ile St.Micheal Kiliseleri önde gelir. 1500 den fazla tren çalışır ve maketin en küçük trenleridir bunlar. (1/900 ölçekli)






HAVA ALANI :
Dünyanın en büyük hava alanı olarak inşa edilen maket hava alanı montaj aşamasındadır ve 150 m2.alanda kurulmaktadır. Burada her türlü itfaiye ve kurtarıcı araçlar, yolcu ve nakliye uçakları, pistler, kabinler , salonlar ve benzeri ofisler yer alacaktır.








AVUSTURYA :
Alp'ler : Avusturya'nın Alpler i yerleştirilmiştir makete, tabi bir çok minyatür trenleriyle. Yaz kış ayrı ayrı spor gösterilerinin yapıldığı bu bölgede, aslına uygun olması için tüm detaylar doğasıyla, yapılarıyla inceden inceye araştırılmış ve maket gerçekleştirilmiştir.








AMERİKA :
Las Vegas : Amerika'da kumarbazların cenneti olan çöl ortasındaki Las Vegas kenti yerleştirilmiştir makete. Şehrin yanısıra önemli yöreleride makette yer almaktadır. Bunlardan bazıları, Cape Canaveral, Yosemite Park, Rushmore Dağı ve Grand Canyon ile güzel doğa manzaraları dır.








İSKANDİNAVYA:
Maketin en zorlu çalışmasının yapıldığı yer İskandinavya dır. Kuzey Baltık Denizi'nin ve üzerindeki 25 gemilik filonun hazırlanması bayağı itina ve emek gerektirmiştir. 300 m2.bir alanda ülkenin su,kar,ışık etkileşimi benzersizdir. Denizdeki gel-git olayları simülasyon olarak gösterilmiş ayrıca, Adriyatik de hayalet gemi, uçan peri kızlar gibi fantastik filmlerde makete renk katmaktadır.






İSVİÇRE :
Maketin en ilgi çekecek olan bölümü İsviçre'dir. 250 M2.lik bir alanı kapsar ve iki katlı olarak dzayn edilmiştir. Makette, Matterhorn, Metro İstasyonu Porta Alpina, Glacier Express, Open-Air festivali, ve Çikolata Tesisleri yer alır. Tipik isviçre mimari ve doğası ile üç bölge olarak yer alır. Ayrıca bir medievial kale, başarısız banka soygunları, Şovalye oyunları ve açık hava konserleri de yer almaktadır.






DİĞER ÜLKELER :
Makete ilk etapta Fransa, İtalya, Japonya olmak üzere Afrika Ormanlarından, Fildişi Sahilinden, Yağmur Ormanlarından, Sahra Çölünden, Piramitler yöresinden geçecek minyatür trenler de yer alacaktır.







Share
Bizi Takip Edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder