22.04.2015

Cenevre Otomobil Fuarı.2015



2015 CENEVRE OTOMOBİL FUARI KOMPLE AÇILIMI

Fuar ve benzeri etkinlikler üzerine faaliyette bulunan Cenevre Otomobil Fuarı "GENEVA INTERNATIONAL MOTOR SHOW"  İsviçre'nin Cenevre kentindedir.

Otomobil Fuarı  her yıl olduğu gibi 5.Mart.2015 - 15.Mart.2015 Tarihleri arasında halka açılmış ve 2015 model otomobiller izleyicilerin beğenisine sunulmuştur..





İLETİŞİM :
Post Adres      : CH-1218 Grand-Saconnex / Cenevre / İSVİÇRE
Po.Box(PK)    : 112
Tel                   : +41 (022) 761 11 11
Fax                  : +41 (022) 798 01 00
E-Post             :  info@palexpo.ch
Web                :  http://www.salon-auto.ch/

İSVİÇRE HAKKINDA GENEL
İsviçre hemen hemen Avrupa'nın ortasında yer alır ve Kuzeyde Almanya , batıda Fransa , güneyde İtalya ve doğuda Avusturya ve Lihtenştayn Devletleri ile komşudur, baş şehri Bern'dir.

B.M. deki Resmi adı "İsviçre Konfederasyonu" olan ülke 26 Kanton dan oluşan bir Federal Cumhuriyettir.


Alpler, Jura Dağları ve İsviçre Platosu üzerinde kurulu ülkenin, büyük bir bölümü Alplerde olan toprağı 41.285 Km2. dir ve ortalama 8 Milyon nüfusa sahiptir. 


Nüfusun büyük bölümü platolar bölgesindeki büyük yerleşim merkezlerinde yaşamakta, bu merkezlerin başında ise uluslararası ve küresel kent durumundaki Zürih ve Cenevre bulunmaktadır.



İsviçre'nin diğer ülkelere göre birtakım ayrıcalıkları ve ayrı özellikleri vardır, birkaç örnek verelim :
- İsviçre'nin ilk kuruluşu 1291,  federal anayasasının kabulü 1849 yılına kadar bir geçmişe sahip olmasına karşın, ülke ancak 2002 yılında Birleşmiş Milletler'e resmen üye olmuştur. Bu gecikmeye rağmen ülke, dünyada birçok barış kurma girişimlerine katılmıştır.
- Ülke 1815 yılından günümüze kadar hiçbir uluslar arası savaşa katılmamış, hep tarafsız kalmıştır. Böyle bir tarafsız kalma başarısının altında, ülkelerin gizli kasası olma özelliğinin katkısı olduğu söylenir.
- İsviçre Kızılhaç Teşkilatının ilk kurulduğu ülkedir ve başta B.M.in ikinci büyük merkezi olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyonlarına ev sahipliği yapmıştır.
- İsviçre ne Avrupa Birliği, nede Avrupa Ekonomik İşbirliği teşkilatlarının üyesi olmadığı halde Avrupa Serbest Ticaret Birliğinin kurucu üyelerinden birisidir ve Schengen Bölgesinin bir parçasıdır.


İsviçre gerek finansal ve gerekse yerli ürün bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir ve kişi başına GSMG düzeyi dünyanın en yüksekleri arasında yer alır.
Ülke dil ve kültür bakımından dört ana bölgeye ayrılabilir ve bu bölgeler Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Romanşça konuşan bölgelerdir.


Çoğunluk Almanca dilini konuşanlar olduğu halde ülkenin tek bir resmi dili yoktur, dolayısıyle ortak etnik ve ortal dile bağlı bir İsviçre ulusundan bahsedilemez.
İsviçre aynı zamanda dünyanın en ünlü saat ve kronometre sanayi merkezidir.

CENEVRE ( Geneve)
İsviçre'nin 26 Kantonundan birisi olan Cenevre Kantonu'nun başkenti olmasının yanında, ülkenin en büyük, en gelişmiş ve uluslararasında üne sahip bir Batı İsviçre kentidir.


Ülkenin batısında Fransa toprakları içine uzanan burnun sınır noktasında, Rhone Nehrinin Cenevre Gölü ile birleştiği yerde kurulmuştur.


Fransızca konuşulan kantonun 2013 sayımına göre nüfusu 473 bin, kentin nüfusu ise 194 bindir. Ancak kent ve bir bölümü Fransa sınırları içinde kalan yolun 30 km.lik bir bölümündeki nüfus toplamda 915 bine çıkmakta, yolu dahada ileriye doğru takip edersek, çalışmaya gelen işçilerle birlikte nüfus 1,5 milyona kadar yükselmektedir.


Cenevre gerek finansal ve gerekse yerleşik nüfusun değişikliği nedeniyle "Küresel Şehir" niteliğini taşımaktadır. Kentdeki nüfusun % 44.3 ünü yabancılar teşkil etmekte, ayrıca zenginlerin ve sosyete takımının en çok uğradıkları kent özelliğinide hiç bir kentle paylaşmamaktadır.

İsviçre'deki tüm uluslar arası konferasnslar, organizasyonlar, kurum ve kuruluşların merkezi olma gibi faaliyetlere, Zürih ile Cenevre kentlerince ortaklaşa ev sahipliği yapılmaktadır.

Cenevre Oto Fuarı kapalı alan giriş ve informasyon bölümü


Fuar ana büyük salondan bir görüntü.

Fuarda başka bir bölüm daha

Bir otomobil standı

ETİKETLER :
CENEVRE – FUAR – GENEVA – İSVİÇRE – BERN – LİHTENŞTAYN – KANTON – ALPLER – JURA DAĞLARI – PLATO – ZÜRİH – SCHENGEN – RHONE  

Sergilenen Otomobiller 1 nci Bölüm Görseller İZLEYİN.

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :

Dünyada İcatlar ve Mucitleri


    Aselsan'da Şüpheli Ölümler


  Evrim Teorisi ve Serüvenleri






Bizi Takip Edin

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder